Saumavärejä ja tilasuunnittelua

Saumavärejä ja tilasuunnittelua

31. Maaliskuuta 2017

Sain vierailla hiljattain kauniissa ja valoisassa uudessa omakotitalossa. Omistajan kierrättäessä minua kodissaan hän kertoi rakennusprojektista ja myös niistä kohdista mitkä aluksi olivat olleet pettymys, mutta ajan kanssa niihin on silmä tottunut. Yksi näistä asioista koski laatoitusta. Moni ei varmasti ajattele, eikä osaa kuvitella miltä näyttää 20 neliötä 10x10cm kokoista laattaa lattiassa, väärän värisellä saumavärillä saumattuna. Saumattaessa kannattaa miettiä, halutaanko saumausta korostaa laattaa tummemmalla sävyllä, vai säilytetäänkö pinta neutraalina – vaalealla tai laatan kanssa jopa samanvärisellä sauma-aineella. Mielestäni varsinkin isoilla lattiapinnoilla, ilmeen tulisi olla yleisesti ottaen ilmeeltään rauhallinen, ikään kuin pohja muulle sisustukselle.


Tuolla vierailulla törmäsin yllättäen kysymykseen, ja ihmettelyyn, kun kerroin tuttavalleni työni sisältävän monen muun ohessa juuri laatoitusten suunnittelua. Tekemäni laatoitussuunnitelma sisältää aina laattajakojen laskemisen laatoittajalle valmiiksi, juuri oikealla saumavärillä valittuna. 😉 

Tuttavani oli luullut, että sisustussuunnittelija miettii pelkästään kalustuksia sekä tekstiilejä. Kotisivuiltani www.sisustusfeel.fi löydät enemmän tietoa osa-alueista mitä työhöni kuuluu. Kyllä sisustussuunnittelijan työ on todella monipuolista ja antoisaa, ja tilasuunnittelu on olennainen osa sisustussuunnittelijan työtä. 

Tästä pääsenkin sopivasti uusimman työhuoneen stailaus / muutosprojektin pariin.

Sain yhteydenoton asiakkaalta, jonka työhuone kaipasi pikaista muutosta, ennen tärkeän vieraan saapumista. Kiireisen työn vuoksi työhuone on ollut lähinnä palaverikäytössä. Lähtötilanteessa kalusteet olivat oletettavasti kannettu paikoilleen tilan funktiota enempiä miettimättä. Asiakas oli valmis luopumaan tilanpuutteen vuoksi vaikka toisesta työpöydästään, jotta tilasta saataisiin edustavampi sekä viihtyisämpi. Ajatus oli, että tilaan hankittaisiin pöydän tilalle uusi istuinryhmä.


Loppujen lopuksi tilasuunnittelun avulla olemassa olevat kalusteet saatiin sopimaan huoneeseen. Tilasta tuli huomattavasti toimivampi ja tilan tuntua saatiin lisää sijoittamalla kalusteet järkevästi. Uusia kalusteita ei tarvinnut hankkia. Seinälle laitettiin olemassa olevia tauluja sekä yksi taulu kehystettiin Kehystys & Galleria Patinassa, joka vastasi hyvin nopean aikataulun tarpeeseeni. Toimistoon valittiin lisäksi iso matto lisäämään mukavuutta, sekä pehmentämään yleisilmettä ja poistamaan kaikua. Lisäksi muutama viherkasvi loi tilaan viimeisen silauksen ja tämän päivän trendikkyyden. Pienellä muutoksella saatiin onnistunut lopputulos mihin sekä asiakas, että koko muu henkilökunta olivat erittäin tyytyväisiä. 

Keväisin terveisin,

– Katariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.