Kalusteiden sijoittelua

Kalusteiden sijoittelua

Kalusteiden sijoittelua

27.1.2019

Oletko sinä sortunut kenties joskus heräteostoksiin huonekalujen osalta?

Uusi nojatuoli, ruokapöytä, sohva. Nämä kaikki näyttävät yllättävän pieneltä huonekaluhallin isossa tilassa, kotiin tuotuna kauhean suurilta. Niinpä, mittasuhteet muuttuvat tilan vaihtuessa. Hyvä muistisääntö on, että mittaa ostoksille lähtiessä tilan mitat. Esimerkiksi huoneen pinta-ala tai seinän leveys, niin voit jo ostoksilla ollessa suhteuttaa uutta huonekalua tulevaan paikkaan onko se sopiva.


Tilasuunnitelman tekeminen auttaa hahmottamaan huonekalujen sopimista ja toimintojen sijoittelua eri tiloihin. Joskus kyllä hyvätkin suunnitelmat muuttuvat, kun tulee tehtyä uusia hankintoja tarpeiden muuttuessa.
Omassa kodissani olin suunnitellut pianon olohuoneen yhteen kulmaukseen. Ostaessamme vanhan 3-hengen sohvan tilalle uuden kulmasohvan, jouduimme etsimään pianolle uuden paikan. Uuden vuoden vaihtumisen kynnyksellä valmistui pianon uusi paikka eteiskäytävälle.


Aiemmin samassa paikassa ollut vaatekaappi siirrettiin ulkoeteiseen. Kun nyt olimme päässeet remontoinnin makuun jo aiemmin, niin pakkeloimme ja maalasimme samalla eteisen seinät. Maalisävynä on Tikkurilan sävy V484, Ajopuu. 

Minusta piano on nyt oikealla paikallaan. On mukava soitella ohi mennessä laulu tai kaksi. Mutta parasta on istuskella sohvalla ja seurata pienten käsien kulkua koskettimilla, varsinkin näillä tammikuun paukkupakkasilla, kun ulkona on liian kylmä ulkoilla. Samalla voi 
suunnitella uusia ihania sisustusprojekteja. 🙂
Tällä pienellä muutoksella saimme lisää tilan tuntua sekä portaiden alusen hyvälle käytölle. Otahan yhteyttä, jos tarvitset suunnittelua tai konsultaatiota sisustusprojektien osalta. Pienelläkin muutoksella on iso vaikutus kokonaisuuden kannalta! Mukavaa alkanutta vuotta!

Sisustusterveisin, Katariina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.